Módosítani kell az MTV üzleti tervét

2008.07.25. 17:39

Az idei üzleti terv módosítását kezdeményezte a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentje a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségénél - közölte a köztévé kommunikációs irodája pénteken az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a társaság mintegy 29,5 milliárd forintos állami juttatása reálértéken másfél-kétmilliárddal kevesebb, mint a tavalyi összeg, ugyanakkor "jelentős többletkiadással járó folyamatokat kell továbbvinnie a közszolgálati televíziónak, amelyek tervezésekor, illetve elindításakor nem voltak ismertek a kedvezőtlen finanszírozási feltételek".

A jelentős létszámcsökkentés mellett többletteher a társaság számára az új székházba költözés, valamint az óbudai gyártóbázis műszaki eszközeinek beszerzése, amelynek költségét Rudi Zoltán azóta leköszönt elnök másfél éve 6-8 milliárdosra becsülte.

Egyebek mellett emiatt, valamint "a gazdálkodás áttekinthetősége érdekében" tette a menedzsment a kezdeményezést - tudatták, hangsúlyozva, hogy "az alapvető cél változatlanul a pozitív mérleg szerinti eredmény, a gazdálkodás egyensúlyának megtartása, amely a szükséges módosításokkal továbbra is elérhető".

"Az MTV - sajtóértesülésekkel ellentétben - nem számol négymilliárdos hiánnyal" - közölte a kommunikációs iroda, amely konkrét összeget nem jelölt meg. Annak kapcsán, hogy a tervezett 250-nel szemben csupán 86 munkatárs elbocsátása szerepel az üzemi tanáccsal nemrégiben kötött megállapodásban, hozzátette: jelenleg "a helyzet elemzése, különböző lehetőségek mérlegelése és az alternatívák kidolgozása folyik".

A tájékoztatás szerint az üzleti terv számolt egy 700 millió forint értékű létszámcsökkentési támogatással, amelyet azonban az MTV nem kapott meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK