Állami cégekről döntött az NVT

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén egyszemélyes tulajdonú állami cégekkel kapcsolatos alapítói határozatokat hozott, ingatlancseréről döntött, és hozzájárult a Malév adásvételi szerződésének módosításához - olvasható az NVT szerdán kiadott közleményében.
Vágólapra másolva!

A Vagyontanács alapítói határozatot adott ki a BMSK Zrt., a Diákhitel Központ Zrt., a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., és a Malév Vagyonkezelő Kft. részére - olvasható a közleményben. A cégjegyzék szerint a BMSK Zrt. egy 2,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. néven. A Malév Vagyonkezelő Kft. pedig 100 százalékban állami tulajdonú cég, amelyet a magyar légitársaság privatizációja során hoztak létre, bizonyos kötelezettségek teljesítésére.

Az NVT hozzájárult a Malév Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Galileo Hungary Ügynökségi Értékesítési Rendszert Szolgáltató Kft. teljes üzletrészének értékesítéséhez. A tanács vélhetően ezzel kapcsolatban hagyta jóvá a Borisz Abramovics orosz üzletember érdekeltségébe tartozó, Magyarországon bejegyzett AirBridge Zrt.-vel 2007 februárjában a Malév eladásáról aláírt adásvételi szerződés módosítását.

Az NVT a szerdai ülésen közgyűlési mandátumot adott ki a Vasi Volán Zrt. közgyűlésére.

A tanács hozzájárult ahhoz, hogy a Külügyminisztérium vagyonkezelésében lévő moszkvai Kereskedelmi Képviselet épületét zártkörű pályázaton értékesítsék, de a meghívottak körét a sajtóközlemény nem tartalmazza.

Az NVT tagjai ingatlancseréről is döntöttek, hogy a későbbiekben építendő M4-es autópálya számára biztosítsák a szükséges területet.

Az NVT közleménye szerint Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az NVT-től tulajdonosi hozzájárulást kapott az ÉMOP-2007.2.1.1./B "Turisztikai attrakciók fejlesztése" témájú pályázat keretében megvalósítandó beruházáshoz.