Vágólapra másolva!
Két új rögzített sebességmérő készüléket és öt, a berendezések tárolására alkalmas dobozt helyeznek ki az M0-ás autóút M1 és M3 autópálya közötti szakaszára.
Vágólapra másolva!

A Közbeszerzési Értesítőben olvasható ajánlattételi felhívásból kiderül, hogy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) és az Országos Rendőr-főkapitányság közösen telepítené a berendezéseket. Az ajánlattételi határidő 2008. augusztus 12.

Az ÁAK Zrt.-nél a beruházás részleteiről nem tájékoztattak. Automata sebességmérő berendezések jelenleg az M1-es autópályán működnek, a nyolc mérőhelyen lévő dobozok közül négyben működik sebességmérő, a kamerák konkrét helyét és mérési irányát folyamatosan változtatják.

Míg az M0-s körgyűrű budai szakaszán a sebességmérők kihelyezésével foglalkoznak, a keleti, pesti oldalon a körgyűrű bezárásán, a hiányzó szakaszok megépítésén dolgoznak.

Még idén elkészül ugyanis az új M0-s híd északon, illetve megteremtik a kapcsolatot a 2A/2B, illetve az M3-as, a 3-as, a 31-es és a 4-es utak között.

Közben a Napi Gazdaság arról számol be, hogy a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ nyilvános pályázatot írt ki az M3-as, az M1-es és az M7-es melletti pihenőkben lévő ingatlanok hasznosítására. Az M3-as mellett öt sztrádapihenőt terveznek, az M1-es mellett kettőt, az M7-es mellett egyet hirdettek meg a földterületek közül.