A Földalapról fogadott el stratégiát az NVT

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elfogadta a Nemzeti Földalapba tartozó földterületek hasznosításának 2008. évi stratégiáját - közölte tanács az MTI-vel szerdán.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Földalapba tartozó földterületek hasznosításának 2008. évi stratégiáját a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hagyja jóvá.

A koncepció tartalmazza a 2008. évi értékesítési, haszonbérleti tervet, az ebből származó előirányzott bevételeket, a megvásárolandó termőföldek mértékét és értékét, egyéb hasznosítási módokat.

A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. számú törvényben foglalt bevételi előirányzat szerint a termőföld értékesítésből elérendő bevétel 7,2 milliárd forint. A stratégia alapján az előirányzott bevétel tartható.

A tanács elfogadta a "Termőföldért Életjáradékot" program ötödik alkalommal történő meghirdetése kapcsán szükségessé váló kormányrendelet-módosítás tervezetéhez készített javaslatot. A javasolt módosítások az ügyfélbarát elbírálást segítik - áll a közleményben.