Új járatok indulhatnak Sármellékről

Vágólapra másolva!
Olaszországi, franciaországi és skandináviai járatok indításáról, valamint Ryanair járatbővítésről folytatnak tárgyalásokat a sármelléki FlyBalaton repülőtér üzemeltetői - közölte csütörtökön az MTI érdeklődésére a repülőtér értékesítési és marketing igazgatója.
Vágólapra másolva!

Több légitársasággal is zajlanak a tárgyalások, hogy 2009 nyarán újabb városokat lehessen elérni a Balaton térségéből - mondta el Palkó Lajos. A légitársaságok megnevezése nélkül beszámolt arról, hogy tárgyalnak párizsi, billundi és stockholmi járatok indításáról, konkrét céget említve pedig az olasz Air One-nal, milánói célpontról folytatott egyeztetésekről ejtett szót.

A jelenleg London-Stansted, Düsseldorf-Weeze és Frankfurt-Hahn repülőterére induló Ryanairrel újabb négy város eléréséről folynak megbeszélések. Az eredetileg október 22-ig tervezett düsseldorfi járat közlekedtetését az ír fapados cég meghosszabbította a téli időszakra, így ebbe az irányba már foglalhatók a jegyek.

Palkó Lajos az MTI kérdésére hozzátette: arról még nem döntött a Ryanair, hogy a londoni és a frankfurti elérést is biztosítja Sármellékről a téli időszakban. Az elmúlt téli idényben egyedül a londoni járatot közlekedtette az ír légitársaság, az október végétől kezdődő periódusra azonban egyelőre nem foglalhatók jegyek Londonba és Franfurtba.

A FlyBalaton üzemeltetői további forgalombővülésre számítanak a közeli, Somogy megyei Sávolyon épülő motorversenypályától. A 2009 őszétől üzemelő pálya nemzetközi versenyei kapcsán elsősorban olasz és spanyol charterekre számítanak, de csak 2010-től.

A FlyBalaton repülőtér tavalyi 110 ezres forgalmát növelve az idén 160 ezer utasra számít, a jövő esztendőben pedig 220 ezerre. Sármellékről jelenleg a Ryanair, a Germanwings és a Lufthansa üzemeltetésében hat menetrend szerinti, valamint további öt charterjárat közlekedik nyolc európai célpontba.