Kisbenedek Péter lesz az Allianz új vezére

Vágólapra másolva!
Az Allianz Hungária Zrt. kedden bejelentette, hogy a tulajdonos döntése alapján a társaság vezetését 2008. október 1-jei hatállyal Kisbenedek Péter veszi át.
Vágólapra másolva!

Kisbenedek Péter korábban az osztrák Erste Bank Csoport pénzügyi vezetői, illetve a magyar Erste Bank vezérigazgatói posztját töltötte be. A kinevezés azt követően történt meg, hogy dr. Salamon Károly, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy döntött, két év után lemond pozíciójáról, és más szakmai kihívásokat keres.

Kisbenedek Péter először vezérigazgatója, később elnök-vezérigazgatója volt a magyar Erste Banknak, majd 2007-ben, Ausztriában pénzügyi vezetőként csatlakozott az Erste Csoport igazgatóságához.

A magyar Erste Banknál eltöltött hét éve alatt sikeresen megreformálta a cég működését, irányításával zökkenőmentesen zajlott le a Postabank integrálása, és vezetésével az Erste Bank a magyar lakossági bankpiac második számú szereplőjévé vált, több mint 10 százalékos piaci részesedéssel.

Az Erste Banknál betöltött pozíciói előtt, 1995 és 2000 között Kisbenedek Péter a biztosítási szektorban is sikeresen tevékenykedett, az ÁB-Aegon vezérigazgató-helyetteseként, az értékesítés és marketing, illetve a lakossági és nemélet-biztosítási divíziók vezetőjeként. Emellett igazgatósági tagja volt az ÁB-Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárának is.

Dr. Salamon Károly szeptember 30-ával hagyja el az Allianz Hungáriát, Kisbenedek Péter pedig - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyének kézhezvételét követően - október elsejével veszi át a vállalat vezetését; addig az időpontig dr. Salamon Károly változatlanul irányítja a társaságot, és elősegíti a zökkenőmentes váltást.