Növelte forgalmát a MasterCard

Vágólapra másolva!
A kártyatársaság dollárban kifejezett bruttó forgalma 17,8 százalékkal emelkedett, a kártyás vásárlások összértéke 18,6 százalékkal lett magasabb, mint 2007. azonos időszakában. A kártyás vásárlások száma 13,7 százalékkal, a készpénzfelvételeké 11,6 százalékkal nőtt, az európai pénzintézetek 16,5 százalékkal több MasterCard márkájú bankkártyát bocsátottak ki - derül ki a MasterCard 2008. második negyedévre vonatkozó európai üzleti eredményeiből. 
Vágólapra másolva!

Javier Perez, a MasterCard Europe elnöke nyilatkozatában elégedettségének adott hangot - derül ki a cég sajtóközleményéből..

2008. első két negyedévében Európában 191 millió MasterCard márkájú bankkártyát bocsátottak ki (a Cirrus és Maestro márkákat nem számítva), a kártyabirtokosok másfél milliárd körüli tranzakciót hajtottak végre, mintegy 8 millió elfogadóhelyen.

A Maestro kártyák száma 5,3 százalékos növekedéssel a negyedév végére elérte a 307 millió darabot. A betéti kártyákkal jelenleg 6,5 millió terminálon lehet fizetni Európában.

A kártyatársaság többfunkciós EMV alapú kártya-programokat indított el Finnországban, Franciaországban és Törökországban. Az újonnan kibocsátott plasztik lapok közös tulajdonsága, hogy egyszerre töltik be a hitelkártya, betéti kártya és a törzsvásárlói kártya szerepét.

Mindeközben jelenleg 235 millió MasterCard márkájú chipkártya birtokos fizethet plasztikjával 6,6 millió elfogadási ponton.

Hollandiában bevezették a Maestro PayPass kártyákat, Londonban pedig a taxikban is fizethetünk érintésnélküli plasztikokkal egy, a Royal Bank of Scotland tesztprogramja keretében.