Veszélyesnek tartják a Kinder tojást

Vágólapra másolva!
Az édesség és a műanyag kombinációját veszélyesnek tartja egy illetékes parlamenti bizottság egyik tagja, a Ferrero Németország cég képviselője viszont elutasítja ezt a véleményt.
Vágólapra másolva!

Miriam Gruss képviselő, a parlament gyermekügyi bizottságának tagja a Die Welt című napilap csütörtöki számának nyilatkozva kifejtette: véleményét arra alapozza, hogy a gyerekek nem tesznek különbséget az ehető csokoládé és a benne lévő fogyasztásra alkalmatlan játékszer között.

Elismerte ugyanakkor: nincsenek statisztikai adatai arról, hogy amióta 1974-ben az olasz Ferrero cég - amely a maga kategóriájában a negyedik helyen áll a világon - piacra dobta a Kinder Meglepetést, az milyen baleseteket okozott, ha egyáltalán előfordult ilyesmi.

A bizottság tagjai által készített jelentés a gyerekekre leselkedő mindennapos veszélyeket elemezte, és ebben tettek említést az élelmiszer és a műanyag egyidejű jelenlétének kockázatairól.

Elise Gaab, a Ferrero Németország szóvivője azonnal reagált: "Nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy a játékszer és az élelmiszer kombinációja fokozott veszéllyel járna" - jelentette ki. A Ferrero Németország évente több millió csokoládétojást ad el.

Alise Gaab kiemelte, hogy a termékben a játékszert sárga műanyag kapszula különíti el a csokoládétól. Utalt arra is, hogy az Európai Unió egyik 1988-as rendelete szerint a kombinált termékek nem okoznak gondot, és hozzáfűzte, hogy külső szervek vizsgálatai is "biztonságosnak" ítélték meg a Kinder Meglepetést.

Ez az édességfajta nagy kereskedelmi sikernek számít. A tojásban található kis figurák, miniatür repülőmodellek és más, a vevő által összeállítható játékok évente új sorozatban kerülnek a piacra, kialakult már egy komoly gyűjtői kör, a termék pedig valóságos kultusznak örvend.