Az OTP jól alkalmazkodott a nemzetközi válsághoz

Vágólapra másolva!
Az OTP csoport kiválóan alkalmazkodott a nemzetközi válsághoz - mondta Urbán László vezérigazgató-helyettes a bank eredményeit elemezve.
Vágólapra másolva!

A makrogazdasági folyamatok, köztük a forint erősödése is hozzájárult az OTP bank kiemelkedő eredményéhez, de ezt korrigálva is javult az OTP csoport jövedelemtermelő képessége, a csoport összbevétele 16,8 százalékkal emelkedett, a kamatmarzs több országban is nőtt, míg a kiadások csak mérsékelten bővültek - mondta Urbán László.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: a makrogazdasági környezet volatilis változása jó lehetőséget adott az OTP-nek arra is, hogy fedezeti ügyletekkel és szakszerű eszköz-forrás menedzsmenttel gyarapítsa a csoport eredményét. A kiváló eredmény pedig lehetővé tette, hogy céltartalékait 63 százalékkal növelje a bankcsoport, miközben a portfolió minősége ennél sokkal kisebb mértékben romlott.

Az OTP Bankcsoport 2008 második negyedévében 74 milliárd forintos konszolidált, adózott nyereséget ért el a csütörtökön publikált gyorsjelentése szerint, ami éves szinten 46,6 százalékos növekedés és jóval meghaladja az elemzői várakozásokat.Az eredmények alapján a bank vezetése reálisnak és megalapozottnak látja az adózott eredmény idei legalább 10 százalékos bővülését.