Új bevásárlóközpont épül Szegeden

Vágólapra másolva!
A tervek szerint 2009 márciusában kezdődhet el a mintegy 35 ezer négyzetméteres bérbe adható alapterületű Árkád bevásárlóközpont építése a csongrádi megyeszékhelyen, a 70-100 millió eurós beruházás 2010 őszére fejeződhet be - közölte Christoph Augustin, az építtető Einkaufs-Center Szeged GmbH ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

A szakember elmondta, a vállalkozás már több mint két éve dolgozik a szegedi bevásárlóközpont fejlesztésén, és az elmúlt időszakban több ingatlant megszerzett, ezek közül a legnagyobb a Szegedi Kenderfonó épületegyüttese. A kedvezőbb bérlői struktúra kialakítása érdekében a vállalkozás úgy döntött, megvásárol egy a fejlesztési területtel határos ingatlant is, amely a Csongrád Megyei Önkormányzat tulajdonában van.

A múzeumi raktárként működő 2300 négyzetméteres hasznos alapterületű épületért nettó 635 millió forintot fizetett a cég, s további 106 millió forintot biztosít az önkormányzatnak a műkincsek átmeneti tárolására, illetve szállítására.

A beruházó pályázatot írt ki a bevásárlóközpont homlokzatának tervezésére, ezen az öt résztvevő építésziroda közül a zsűri a Szántó és Mikó Építészek Kft. elképzeléseit találta a legjobbnak. A már engedélyeztetése benyújtott tervek alapján felújítják a Szegedi Kenderfonó több régi, részben műemléki védelem alatt álló épületét, melyek majd szervesen illeszkednek a bevásárlóközpont tömbjébe - tudatta Christoph Augustin. A bontási és építési munkálatok előreláthatólag 2009 márciusában kezdődhetnek el, a háromszintes bevásárlóközpont pedig 2010 őszén nyithatja meg kapuit - közölte az ügyvezető.