Hétfőn nyitáskor esett a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,60 pontos csökkenéssel, 20 974,79 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,10 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A piaci elemzők szerint az európai tőzsdéken is tapasztalható eseménytelenség várható a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn.
Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint - kis forgalom mellett - a hétfői kereskedési napon is kitarthat az elmúlt napok lendülete.

Ennek hatására kis mértékben emelkedhetnek az OTP és a Richter részvényei, de amíg a világban nincsenek nagy változások addig "langyos" hangulatra lehet számítani a hazai tőzsdén - fűzte hozzá Balásy Zsolt.

Fazekas Péter a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője szerint is az európai piacokon megfigyelhető eseménytelenség lesz jellemző a magyar piacon. Fazekas Péter szerint enyhe negatív nyitás várható, továbbá esetleg számítani lehet a Richter kis mértékű negatív korrekciójára is az elmúlt heti emelkedés után.

A BUX 275,29 pontos, 1,33 százalékos emelkedéssel, 20 996,39 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.