Várpalotán az acélcserépgyár

Vágólapra másolva!
Várpalotán hozza létre európai központját és innen szolgálja ki az egész kontinenst a Fletcher Building. Új-Zéland második legnagyobb, a helyi és az ausztrál tőzsdén is jegyzett cége a várpalotai ipari park 3,5 hektáros területén még tavasszal zöldmezős beruházás keretében kezdett hozzá új acélcserépgyárának felépítéséhez.
Vágólapra másolva!

Az első ütemben a mintegy 15 millió euró értékű programot - amelynek része lesz egy nagy alapterületű logisztikai központ is - a Fletcher leányvállalata, az AHI Roofing valósítja meg és működteti. Tony O'Brien, az AHI Roofing kereskedelmi igazgatója a Veszprémi Naplónak elmondta: az anyavállalatnál a közelmúltban úgy döntöttek, hogy az egész európai piacot Várpalotáról szolgálják ki, s a logisztikai tevékenységet, sőt a fejlesztés egy részét is ide koncentrálják.

Az új, 12 ezer négyzetméteres üzemben, mintegy 60 dolgozóval 2009 őszén kezdődhet el a termelés, ám 2010-től már további 20-30 dolgozóval növelik a létszámot.

A várpalotai üzemben évente, mintegy 6 millió acél tetőfedő elem készül majd. A kereskedelmi igazgató hozzátette: a világ mintegy 80 országában forgalmazott acélcserép iránt egyre nagyobb az érdeklődés, évente átlagosan 15 százalékkal többet adnak el belőle, ezért már most napirenden van a magyarországi üzem, illetve a logisztikai központ bővítése