Nagy veszteségek az ázsiai tőzsdéken

Vágólapra másolva!
Kedden komoly veszteséggel zártak az ázsiai tőzsdék. Elsősorban az amerikai pénzügyi és ingatlanpiaci hírek rántották a mélybe az indexeket - írja a marketwatch.com.
Vágólapra másolva!

A japán részvények közül a Mizuho óriásbank és a fényképezőgépeiről ismert Canon könyvelhetett el komolyabb veszteségeket. A Nikkei 225 2,7 százalékot veszített, míg a szélesebb merítésű Topix index 2,5 százalékot. Ezzel véget ért a kétnapos emelkedés a tokiói börzén.

Kínában a Shanghai Composite volatilis maradt az előző napi 5,3 százalékos esés után. Az index magyar idő szerint hét óra körül pluszban állt, 0,3 százalékkal, de nem sokkal korábban még mínuszban járt.

A hongkongi Hang Seng index 0,7 százalékkal esett, míg a Hang Seng China Enterprises Index éppen ugyanennyit, 0,7 százalékot veszített. Elemzők figyelmeztetnek arra, hogy Sanghajban ugyanakkor gyenge a kereskedés, és bizonytalan a piac.

A dél-koreai Kospi index 2 százalékkal esett. Ausztráliában a börze 1,5, Új-Zélandon 0,6 százalékot veszített. Tajvanon 0,4 százalék, Szingapúrban 1,2 százalékos volt a mínusz.