Budapesti patikákat szerezne a Hospinvest

Vágólapra másolva!
A Hospinvest immár nem csupán kórházat, hanem patikát is működtetne; a társaság a nemrégiben összevont két intézmény, a Péterfy Sándor utcai Kórház és a Baleseti Intézet zárt forgalmú gyógyszertáraira kiírt pályázatot nyerte el - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap szerint ezzel az elnyert pályázattal - amelyen egyedüliként indult a Hospinvest cégcsoporthoz tartozó Ispotály Kft. - már öt belvárosi, nagy forgalmú patikát tudhat magáénak.

Az Ispotály Kft. ellen már többször kezdeményeztek felszámolást a Napi szerint, és néhány beszállító már csak készpénzért ad el a kft.-nek termékeket.

Legújabb szerzeményeit azonban a nyertes cég nem veheti birtokba, mivel azt a szocialista városvezetés nem hagyta jóvá. A kórház tulajdonosi jogait gyakorló Fővárosi Önkormányzatnál nem is tudtak erről a privatizációs szándékról.

Horváth Csaba, a területet felügyelő főpolgármester-helyettes közölte: nem volt tudomásuk a patikák egészét célzó magánosítási szándékról, ezért a pályázat azonnali visszavonására szólították fel a kórház vezetését.

A főpolgármester-helyettes azt mondta a lapnak: az illetékes szakbizottság arra adott előzetes engedélyt az intézménynek, hogy a területén működő patikák szabad forgalmú, vagyis kórházakon kívüli vényeket is beváltó részére üzemeltetőt keressen.

A Hospinvest neve elsősorban az egri kórház átvételekor került a hírekbe. A Heves megyei városban tiltakozások, tüntetések kísérik a cég megjelenését.