Egyesülhetnek a német fapadosok

Vágólapra másolva!
A német Lufthansa légitársaság, valamint a TUI és az Arcandor utazásszervezők már hetek óta tárgyalnak fapadosaik, a Germanwings, a TUIfly és a Condor chartertársaság egyesítéséről, sőt a Der Spiegel értesülései szerint az Eurowings esetleges bevonásával akár négyes fúzió is létrejöhet.
Vágólapra másolva!

Az Eurowings csatlakozását megkönnyíti, hogy a gipszüzletben érdekelt német nagyvállalkozó, Albrecht Knauf, akinek 51 százalékos többsége van az Eurowingsben, szeptember végéig a Lufthansának adja el részesedését.

A jelenlegi tervek szerint a négy társaságot új vegyes vállalatban egyesítenék, amelyben az Arcandor/Thomas Cook, a Lufthansa és a TUI mindegyike egyharmados tulajdonos lenne.

Az Air Berlinnel konkurálnak

Ezzel az Air Berlinnek, a Lufthansa után nagyságra második német légitársaságnak, amelynek július elején nem sikerült felvásárolnia a Condort, nagy vetélytársa jöhet létre.

Az Air Berlin a turistautakra szakosodott Condor beolvasztásával egy éven belül már a harmadik felvásárlást hajtotta volna végre a dba és az LTU diszkont társaságok felvásárlása után.

Az Air Berlinnek ezen felül 24 százalékos részesedése van az osztrák Niki Lauda fapados légitársaságban.