Magyarországion nincs bajban az Alstom

Vágólapra másolva!
Az Alstom AG ellen korrupciós és pénzmosási ügyben megkezdett nyomozás nem érinti a magyarországi ügyleteket - közölte a cég magyarországi PR irodája az MTI kérdésére, hozzátéve, hogy az Alstom nem kíván nyilatkozni az ügyben, miután annak nincs magyarországi vonatkozása.
Vágólapra másolva!

A svájci hatóságok pénteken rajtaütésszerű házkutatásokat hajtottak végre a francia Alstom csoport irodáiban és egy embert letartóztattak. A rendőrség a jelentések szerint több házkutatást hajtott végre, egyebek között átvizsgálta a Alstom AG bázeli irodáit, korrupciós és pénzmosási ügyben nyomozva.

Az Alstom energetikai, nem pedig közlekedési üzletágánál folyik a nyomozás - közölte a kommunikációs cég, így az nem érinti a budapesti 4-es metró szerelvényeinek szállítását sem.

Az Alstom 2008. július 21-én közölte, hogy a 4-es metróvonal építési munkáinak késése miatt átütemezte a metrószerelvények gyártását, ugyanakkor meghosszabbítja azok garanciális időszakát.

Az Alstom 2006 májusában írta alá a budapesti 2-es és a most épülő 4-es metróvonal új szerelvényeinek gyártására és szállítására vonatkozó szerződéseket.

Az összesen 65 milliárd forintért vásárolt 37 metrószerelvényből a 2-es metróra szánt 22 járművet ez év májusától egy éven át szállították volna le. A 4-es metró járművei ez év novemberétől 2009 szeptemberéig érkeztek volna. Az Altsom még 2007 júliusában jelezte, hogy az előzetes típusengedély késedelmes beszerzése miatt hónapokat csúszik a szállítás.