SPAR logisztikai központ épül Üllőn

Vágólapra másolva!
Átadták a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. új logisztikai központját a Pest megyei Üllőn, a beruházás 47 ezer négyzetméternyi területen valósult meg - közölte a cég kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Laber Zsuzsa elmondta, hogy a bicskeivel együtt mostantól két óriásraktárból szállítják ki a társaság élelmiszerüzleteibe az itt tárolt 9000 féle szárazárut, 1700 fajta friss és 600 féle mélyhűtött terméket.

Kezdetben 300-an dolgoznak Üllőn, de a teljes felfutás után 600 embert foglalkoztatnak majd - tette hozzá Laber Zsuzsa. A beruházás összegéről üzleti megfontolásra hivatkozva nem árult el részleteket.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult, mára az ország meghatározó élelmiszerkereskedelmi láncává fejlődött. Forgalma tavaly elérte a 284,5 milliárd forintot, ami 15,8 százalékkal haladta meg az előző évit. Az idén a SPAR átvette a Plus 174 üzletét, ezzel már 380 egységben forgalmazza termékeit, döntő többségben hazai előállítású cikkeket.

A cégnél jelenleg a Plus-tól átvett 2300 emberrel együtt 15 ezren dolgoznak, a munkatársak létszáma évente 1000-rel gyarapodik - húzta alá a kommunikációs vezető.