Átadás előtt a miskolci központi piac

Vágólapra másolva!
Októberben adják át a 13 ezer négyzetméteres Búza téri, központi piacot Miskolcon. A műemlék jellegű Vásárcsarnok csaknem hárommilliárd forintból épült újjá - mondta Várkoly Péter, az üzemeltetésre létrehozott Miskolc Piac Zrt. igazgatója szerdán.
Vágólapra másolva!

A Búza téri piac 2006 végén zárt be, azóta a kereskedők, őstermelők ideiglenes helyen - a piac korábbi parkolójában kialakított pavilonokból, asztalokról - árusítanak - mondta Várkoly Péter.

Miután az újjáépült piac megnyitását október 16-re tervezik, Miskolc polgármestere kérésére az ideiglenes létesítmény üzemeltetését, amely szeptember 30-ig volt érvényes, október 11-ig meghosszabbítják.

Új szerződés kell

A kereskedőknek, termelőknek ugyanakkor erre a rövid időszakra új szerződést kell kötniük. Így Miskolc központi piacát csupán négy napig nélkülözi - tette hozzá Várkoly Péter.

A piaci beruházás nettó 2,65 milliárd forintba került, a rekonstrukcióra Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. néven hozott létre társaságot az önkormányzat és a beruházást finanszírozó Ikeron Zrt.

A piac területe önkormányzati tulajdonban marad, használatáért a város földhasználati díjra jogosult, ez évente 40 millió forint.