Saját részvényt venne a Bookline

Vágólapra másolva!
A Bookline.hu Nyrt. szerdai rendkívüli közgyűlése felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények vásárlására; továbbá személyi kérdésekről is döntöttek a részvényesek.
Vágólapra másolva!

A tőzsde honlapján közzétett határozatok szerint az igazgatóság 900 forintos maximális árfolyamon vásárolhat részvényeket, legfeljebb az alaptőke 10 százalékáig. A felhatalmazás 2009. május 31-ig szól.

A közgyűlés elfogadta Márffy György, a társaság 8,97 százalékos tulajdonosa lemondását igazgatósági tagságáról. A plénum ugyancsak elfogadta Szomszéd Judit lemondását a felügyelő- és az audit bizottságban betöltött tagságáról, helyére - mindkét testületbe - Starcz Ákos választotta.

Az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó Bookline.hu Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájába vannak bevezetve, szerdán kora délután 10 százalékkal 225 forintra esett az előző napi záróárhoz képest.

A társaság 2007-ben 2,43 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 71 százalékkal magasabb az előző évinél, mérleg szerinti vesztesége 262 millió forint volt, szemben az előző évi 149 millió forintos veszteséggel. A veszteség a cég erőteljes piaci terjeszkedésével van összefüggésben. Becslések szerint a Bookline.hu piaci részesedése a hazai internetes könyvkereskedelemben 40-50 százalék körül van. A társaság tavaly Szlovákiában és Romániában is megkezdte a magyar nyelvű könyvek internetes értékesítését, továbbá a könyvek mellett más termékekkel - CD, DVD, drogériai és műszaki cikkek - bővítette választékát.