Komoly vetélytársat kaphat az Air Berlin, ha valóban egyesül három (esetleg négy) fapados légitársaság Németországban. Az ügylet mögött ott van a Lufthansa is.

Nagyszabású légi fúzió körvonalazódik Németországban a fapados cégek között: a Thomas Cook és a TUI utazási iroda, valamint a Germanwings előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy egyesítenék olcsó jegyű légitársaságaikat. Német lapértesülések szerint a trióhoz esetleg csatlakozna még az Eurowings is.

Európa legnagyobb idegenforgalmi csoportja, a TUI turistautakra szakosodott légitársasága a TUIfly, a Thomas Cookhoz a Condor tartozik, amelyben a Lufthansának 25 százalékos részesedése van, és ugyancsak Lufthansa-érdekeltség a Germanwings és az Eurowings is.

A fúzióval az Air Berlinnek, a Lufthansa után nagyságra második német légitársaságnak nagy vetélytársa jöhet létre, de erősíthetnék pozícióikat az európai utazási piacon is. A Thomas Cook csütörtöki közleménye szerint egyelőre még nem állapodtak meg a feltételekben, de dolgoznak az ügyleten.