Devizabetétekre spekulál az Erste Bank

Vágólapra másolva!
Devizabetéti akciót indított 2008. augusztus 18-tól az Erste Bank: a pénzintézet ügyfelei most a szokottnál magasabb kamat mellett helyezhetik el megtakarításaikat féléves futamidejű euró és svájci frank lekötött betétben. Euró megtakarítás esetén a kamat évi 4,6 százalék (EBKM: 4,72 százalék), svájci frank esetén pedig évi 2,8 százalék (EBKM: 2,82 százalék).
Vágólapra másolva!

Az új betéti akcióval a bank, mintegy 750 ezer lakossági ügyfele közül azok számára kíván kedvezni, akik megtakarításaikat devizában tartják, vagy a kedvező átváltási árfolyam miatt tervezik a deviza-megtakarítást - mondta az akció kapcsán Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja.

Számukra az Erste Bank az akció időtartama alatt azt is lehetővé teszi, hogy amennyiben a forintban elhelyezett betéteiket devizára váltják, akkor az átváltás díjmentes lesz és számlakonverziós deviza-középárfolyamon történik.

Az akció során elhelyezhető minimum összeg 500 euró vagy svájci frank, az akciós kamat elérésének azonban feltétele, hogy az elhelyezni kívánt összegnek teljes egészében bankon kívüli forrásból kell származnia.

Ez azt jelenti, hogy a betét összege 2008. május 31. előtt nem volt sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben az Erste Banknál vagy az Erste Befektetési Zrt.-nél.

Sztanó Imre közölte: az Erste deviza lekötött betétek akciós kamatai, ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén csak az első kamatperiódusra érvényesek, a betétlekötés második periódusától kezdve, már az aktuális 6 havi standard ismétlődő betéti kamatok érvényesek.

Ennek mértéke, euró lekötés esetében, az elhelyezett összegtől függően évi 4,10-4,35 százalék (EBKM: 4,20-4,46 százalék), a svájci frank esetében pedig évi 2,50-2,71 százalék (EBKM: 2,55-2,77 százalék).