Dél-Afrikába megy a Dreher

Vágólapra másolva!
Dreher sört ihatnak októbertől a dél-afrikaiak: a köztársaság söripari nagyvállalata, a SABMiller kedden Johannesburgban bejelentette, hogy prémium márkaként bevezeti hazai piacán a régi magyar márkát, a Drehert.
Vágólapra másolva!

A Dreherrel kapcsolatos jogokat a dél-afrikai sörgyár 1993-ban szerezte meg. A Dreher Sörgyárak Zrt. a SABMiller érdekeltsége.

A SABMiller egyik dél-afrikai sörfőzdéjében, Gautengben főzik és palackozzák majd a Drehert.

Széles márkaportfóliót szeretnénk biztosítani vásárlóinknak - nyilatkozta a döntés kapcsán a dél-afrikai vállalatóriás, a világ kettes számú söripari cégének vezérigazgatója, Tony van Kralingen.

Megjegyezte: látnak lehetőséget a prémium, azaz a kiemelkedő minőségű sörök piacán, noha általában a sörpiac növekedésének üteme csökkent. Hozzátette: mindazonáltal a sörpiac bizonyos mértékig mindenütt ellenáll a gazdasági helyzet romlásának, a nehézségeknek.

Dél-Afrikában a közepes árfekvésű sörök kategóriájában jelenik meg a Dreher Premium Lager világos sör, mellyel kapcsolatban az illetékes úgy fogalmazott, hogy tipikusan európai receptúra alapján készült finoman ízesített termék.