Panaszkodnak az INA kisrészvényesei

Vágólapra másolva!
Keveslik az INA kisrészvényesei a Mol felvásárlási ajánlatát: szerintük a magyar cégnek 2800 kuna helyett legalább 3500 kunát kellene kínálnia a papírokért - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kisrészvényesek és az INA-ban működő szakszervezet közös sajtóértekezletén Maja Rilovic szakszervezeti vezető elmondta: információik szerint a kisrészvényesek többsége nem hajlandó részvényeit eladni a Mol által ajánlott áron.

Mirko Ferkovic, a kisrészvényesek szövetségének vezetője bírálta a kormány elképzelését is a Mol-INA részvénycseréről. Szerinte a lépés hatással van az INA üzleti teljesítményére, csökkentve a cég részvényeinek értékét. A csere ugyanis szerinte elbátortalanított más reménybeli befektetőket, hiszen így a Mol automatikusan többségbe kerülne a horvát cégben - írja a Népszabadság.

A Poslovni dnevnik gazdasági lap szerint a szövetség azt kéri az osztrák OMV-től, hogy tegyen ellenajánlatot, és addig azt ajánlja majd, hogy a részvényesek ne adják el papírjaikat. A Mol képviselője arra a kérdésre, hogy gondolkodnak-e az ár emelésén, azt közölte, hogy folyamatban lévő tranzakcióról nem nyilatkozhat.