Csak délutánra várnak erősödést a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 116,32 pontos csökkenéssel, 19 883,82 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest ez 0,58 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Az előző naphoz hasonlóan szerdán délelőtt is csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén, a délután folyamán azonban némi emelkedés lehet.

A nemzetközi piacokon a keddi negatív korrekció látszik folytatódni, így a magyar börzén is erre lehet számítani délelőtt - mondta Kovács Konrád, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek. Hozzátette: a BÉT-en a részvényárak csökkenését az amerikai és az ázsiai piacok negatív hangulata indukálja majd.

Az elemző szerint délután akár meg is fordulhat a hangulat a börzéken, mert a Lehman Brothersszel kapcsolatos pozitív hírek láthatnak napvilágot. A koreai fejlesztési bank menedzsmentjogokat szeretne vásárolni az amerikai befektetési bankban, amely előrehozta gyorsjelentésének közzétételét is. Ezek a fejlemények pozitívan hathatnak szerda délután a pénzpiacokra világszerte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,81 pontos, 0,60 százalékos csökkenéssel, 20 000,14 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 14 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.