Működhet Wáberer biztosítója

Vágólapra másolva!
Wabard Zrt. néven bővült az autós biztosításokkal foglalkozó társaságok száma. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének mai határozata szerint megkapta ez a biztosító az alapítási engedélyt. A cég Wáberer György és befektetőtársai nevéhez fűződik.
Vágólapra másolva!

A Wabard alapítási engedélyét Wáberer György és befektetőtársai már a MÁV ÁBE összeomlása előtt, júliusban beadták a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF). A cég alaptőkéje a biztosítási törvénynek megfelelően százmillió forint, illetve további 3,2 millió eurónak megfelelő forint lesz - összesen tehát mintegy nyolc-kilencszázmillió forint.

Ahogy az [origo] is megírta 100-140 millió forintot bukott a Waberer's a MÁV ÁBE bedőlésével. A fuvarozóknak és az autósoknak is kedvező díjakat ajánl majd az új társaság. Wáberer György üzlettársa Kedves Ferenc és Nagy György lesz.

Az új biztosító működéséhez a hátteret két tulajdonos biztosítja majd. Az egyik Wáberer György családi vagyonkezelő cége, a VKH Kft. A döntő hányadában a nagyvállalkozó tulajdonában lévő társaság tőkéje jelenleg 133,89 millió forint. A Wabard másik befektetője az 55 millió forintos tőkével bejegyzett Arden Holding Zrt. Ennek a cégnek a tulajdonosa az Erdért Kft. átalakulásával létrejött West Bay Kft., amely a leggazdagabb hazai vállalkozók toplistáján igen előkelő helyen lévő Kedves Ferenc és Nagy György érdekeltségei közé tartozik hárommilliárdos jegyzett tőkével - utóbbi a Wallis Rt. korábbi résztulajdonosa. A cégnek azért volt ennyire sürgő az engedélyeztetés, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások év végén esedékes átszerződési időszaka előtt piacra léphessen saját ajánlataival.

Azt azonban egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Wabard mekkora fejfájást okoz majd a jelenleg működő, a kötelezőben érdekelt "konkurens" biztosítók vezetőinek. A Wabard arra készül, hogy versenyképes ajánlatokkal ostromolja majd reménybeli ügyfeleit.