Két forinttal drágult a svájci frank

Vágólapra másolva!
A nemzetközi piacokon mérséklődő kockázatvállalási hajlam miatt hétfőn gyengült a magyar deviza, az euró árfolyama kora este 241,50, a svájci franké 152 forint körül járt.  
Vágólapra másolva!

A bankközi piacon hétfőn reggel 239,50 forint volt az euró árfolyama, később a tengerentúlról érkező rossz hírek miatt csökkenő kockázatvállalási hajlam eredményeként a régiós devizákkal egyetemben gyengült a magyar deviza, 18 óra után 241,50 forint körül mozgott a kurzus.

Az euró magyar devizához mért erősödésével párhuzamosan a svájci frank árfolyama is emelkedett, az alpesi ország fizetőeszköze - napon belül viszonylag jelentős mértékben - 2 forinttal, 152 forint fölé drágult.

A térségi devizák jelentősebb esésének gátat szabott, hogy a zloty árfolyama nem változott komolyabb mértékben, ami elsősorban az euró lengyelországi bevezetésével kapcsolatos múlt heti hírekre vezethető vissza.

Egyelőre nehéz megmondani, hogy a következő napokban merre mozog majd a forint kurzusa, elsősorban a nemzetközi eseményektől függ az irány. A Takarékbank prognózisa 238-244 forint közötti intervallumot valószínűsít.