Megvásárolhatók a K&H festményei

Vágólapra másolva!
A magyar kortárs művészetre összpontosítanak, s a fiatal generációhoz tartozó művészektől sem zárkóznak el a K&H Bank vezetői a cég új, határozottabb koncepció szerint összeállítandó műgyűjteményének vásárlásakor - írta hétfőn a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap annak járt utána, mire kívánja költeni a bank azt a pénzt, amire a körülbelül 180 festményt és grafikát tartalmazó műtárgyállomány piacra dobása után számíthat.

A főként a Kieselbach Galéria idei őszi és téli akcióján árverésre bocsátandó anyag összértékét több mint százmillió forintra becsülik, ami a kollekcióban szereplő élvonalbeli Aba Novák- és Szőnyi-képek tízmilliós nagyságrendű ára miatt "korántsem irreális" számítás.

Marko Voljc a K&H Csoport vezérigazgatója a Világgazdaságnak azzal magyarázta a régi képek piacra dobását, hogy az eddig a bank birtokába került anyagban semmilyen gyűjtési koncepciót nem lehetett felfedezni. Az aukciókon befolyó pénzből létrehozandó új kollekció felépítése során azonban a bank már szakértők tanácsait veszi majd igénybe.