Robbantott a BUX is reggel

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 945,49 pontos emelkedéssel, 18 409,51 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 5,41 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az amerikai pénzpiac stabilizálódásának köszönhetően, akár 5 százalék körüli emelkedést is elképzelhetőnek tart mára Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A megkérdezett szakértő szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő, szövetségi tartalékbank rendszer (Fed), a bankok tartozásainak átvállalásával kihúzta az elmúlt időszakban tapasztalható pénzpiaci válság méregfogát.

Hozzátette: az amerikai és távol-keleti piacok a Fed döntésének hatására rögtön 4 százalék körüli emelkedésbe kezdtek.

A Concorde elemzője szerint az elmúlt napokban az európai és amerikai piacoknál élesebben zuhanó budapesti részvénypiac a pénteki kereskedési napon is túlszárnyalhatja a külföldi tőzsdéket, de most a pozitív tartományban.

Balásy Zsolt elképzelhetőnek tartja, hogy a feltételezett pénteki emelkedés egy hosszabb távú növekedés kezdetét jelenti a Budapesti Értéktőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 425,31 pontos, 2,38 százalékos csökkenéssel, 17 464,02 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 39,1 milliárd forint volt, a vezető részvények estek az előző napi záráshoz képest.