Erősödött hétfőn a forint

Vágólapra másolva!
A nemzetközi pénzpiaci konszolidáció hatására erősödik a forint. Az eurót 239,00/10 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben hétfőn kilenc óra után, szemben a péntek délutáni 239,60/70 forinttal. Az elmúlt hét utolsó napjaiban javult a hangulat a nemzetközi pénzpiacokon és nőtt a befektetők kockázatvállalási hajlandósága a feltörekvő piaci devizákkal szemben.
Vágólapra másolva!

A figyelem most az amerikai kormány pénzpiaci stabilizációs csomagjának részleteire irányul, ennek kongresszusi elfogadásáig - ami kedden, vagy szerdán lehet - a piacok kivárnak. Jelentős árfolyammozgás nem várható, a környezet abszolút a forint erősödésének kedvez.

A hazai szakemberek forinterősödést várnak a héten. A mai napon 239-240 forint között mozoghat az euró árfolyama, de a héten valószínűleg 238 forint alá kerülhet az euró jegyzése - mondta Gondi István, a Raiffeisen Bank elemzője. A pozitív hangulat biztos, hogy tovább tart a tőzsdéken, miután Amerikában a gondokat egyelőre besöpörték egy nagy szőnyeg alá. Gondi István úgy véli, hogy a hét második felében már 236,00-237,00 körüli szintre is lecsúszhat a forint/euró árfiolyam.

A dollárt 164,60/70 forinton jegyezték a pénteki 166,40/50 forint után. Az euró/dollár árfolyam gyakorlatilag nem változott, péntek óta 1,45 körül áll.