Új nyomda indul Vácon

Vágólapra másolva!
Nyolc hónap alatt elkészült és már termel az izlandi tulajdonú Infopress Group (IPG) váci nyomdája. A cég 6 ezer négyzetméteres alapterületű, összesen kilencmilliárd oldal éves kapacitású nyomdában két gép működik majd.
Vágólapra másolva!

Az egyiket már üzembe helyezték, a másikat a hónap végén állítják be. Az Infopress Group hatmilliárd forintot ruház be Vácon, és elsősorban marketing kiadványok, brosúrák és prémium magazinok előállítására lesz alkalmas. Az IPG Hungary tervei szerint mintegy 120 embernek ad majd munkát.

A mostani 6 ezer négyzetméteres csarnok a beruházásoknak csak az első lépcsőjét jelenti, Vácon összesen 70 ezer négyzetméteres terület áll a cég rendelkezésére a további bővítésekhez.

Piacvezetők Romániában és Bulgáriában

A Romániában és Bulgáriában már piacvezetőnek számító Infopress Group további európai államokban kíván terjeszkedni - a cég közleménye szerint -, jelenleg Németországot és Ausztriát térképezik fel.

Az Infopress Group tavalyi árbevétele elérte a 80 millió eurót, míg a 2008-ra tervezett bevétel várhatóan 110 millió lesz.

A Kvos csoport a tulajdonos

A cég multinacionális befektetési vállalat, a Kvos tulajdonában áll, amely elsősorban a nyomdaipari szektorra és a kapcsolódó iparágakra koncentrál.

Az izlandi székhelyű Kvost 1943-ban alapították, a holding az utóbbi időben elsősorban akvizíciókkal terjeszkedik.