Novembertől repülhet az új Alitalia

Vágólapra másolva!
Rábólintottak a pilóták a csődközelbe jutott Alitalia olasz légitársaság átalakítására, jövő héten pedig megkezdődhetnek a tárgyalások egy külföldi partner bevonásáról. A lehetséges partnerek között a Lufthansa és az AirFrance-KLM szerepel. Ha a tárgyalások sikerrel járnak, az olasz cég novemberben már megújult formában szállíthat utasokat.
Vágólapra másolva!

November elsején megkezdheti működését az újjászületett, karcsúsított Alitalia, miután a pilóták szakszervezete szombaton áldását adta az átalakítási programra. A légi utaskísérők hétfőn döntenek - számolt be az Il Sole 24 Ore olasz napilap.

A jövő héten megkezdődhetnek a tárgyalások egy külföldi partnerrel a hátralévő nyitott kérdések tisztázásáról. Az Alitalia vagy az AirFrance-KLM párossal, vagy a Lufthansával tervez együttműködést. Kiszivárogtatások szerint az olasz kormány szeretné, ha a német Lufthansa szállna be kisebbségi részvényesként az új légitársaságba.

Az Alitalia átalakításának terheit döntően viselő CAI olasz befektetői csoport az Alitalia használható részeit az Air One légitársasággal egyesítené, és ebből alakítana új társaságot egy külföldi partnerrel.

A CAI befektetőcsoport csütörtökön döntött úgy, hogy ismét beterjeszti egy hete már visszavont átvételi és megmentési ajánlatát az olasz Alitalia légitársaságra, miután a kormánynak sikerült meggyőznie az ajánlat újbóli előterjesztéséről.