Henry Paulson mindent bedob

Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyminiszter, Henry Paulson "minden rendelkezésre álló eszközt" megragad, hogy megvédje a pénzpiacokat - nyilatkozta a tárcavezető szóvivője azután, hogy az amerikai kongresszus elutasította a bankmentő csomagot, amely eredetileg éppen Paulson javaslata volt.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Mindent megteszek a válság elhárítására - üzente a világnak a Fehér Házból az amerikai pénzügyminiszter.

"A miniszter konzultál az elnökkel, a Federal Reserve (a jegybank szerepét ellátó amerikai pénzintézet) elnökével és a kongresszusi vezetőkkel a következő lépésekről" - mondta Michele Davis minisztériumi szóvivő. "Közben készen állunk arra, hogy a többi szabályozó hatósággal együtt dolgozzunk, és minden rendelkezésünkre álló eszközt bevessünk, mint ahogyan azt az elmúlt hónapokban is tettük, hogy megvédjük a pénzpiacainkat és a gazdásunkat" - hangsúlyozta a szóvivő.

A kongresszusi előterjesztés bukása után egy órával Paulson a Fehér Házba ment a Bloomberg hírügynökség értesülései szerint, hogy konzultáljon George W. Bush amerikai elnökkel, aki előzőleg személyesen is lobbizott a törvényhozásban a javaslat elfogadásáért.