Forrásbevonás a TakarékBanknál

Vágólapra másolva!
A meglévő tulajdonosok körében kibocsátott, összesen 1,15 milliárd forint árfolyamértékű, a bank törzsrészvényeire átváltható kötvényeket dobott piacra a TakarékBank, a jegyzés sikeresen lezárult - közölte kedden a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A hét éves futamidejű kötvényeket 500 százalékos ázsióval bocsátották ki, a kötvények a futamidő második évének lejártakor válthatók át részvényekké a kötvénytulajdonosok döntése alapján.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a TakarékBank Zrt. igazgatósága a bank 2008. márciusi közgyűlésének meghatalmazása alapján hozott határozatot a bank alaptőkéjének emeléséről.

A kötvényeket a jegyzési joggal rendelkező takarékszövetkezetek, a DZ Bank, illetve az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség tagjai jegyezték le.

A TakarékBankot 1989-ben hazai takarékszövetkezetek alapították. Részvényeinek többségét, 58,1 százalékát a szövetkezeti szektor tagjai birtokolják, 1997 óta a társaságban kisebbségi, jelenleg 37 százalékos részesedéssel rendelkezik a frankfurti központú DZ Bank AG.

A TakarékBank mérlegfőösszege 2007-ben 296,5 milliárd forint volt, betétállománya 187 milliárd, míg hitelállománya 123 milliárd forintot tett ki, adózás utáni eredménye pedig elérte az 1,274 milliárd forintot.

Az idei első félévet - konszolidáltan számítva - 288,66 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta a bank, az adózás utáni nyereség 700 millió forint volt.