Óriási drágulást produkált a M&S

Vágólapra másolva!
A magyar piacon is érdekelt Marks & Spencer (M&S) árfolyama Londonban több mint 10 százalékkal emelkedett, miután a társaság a vártnál jobb eladási adatokról adott számot.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormányzat által kidolgozott banki mentőcsomag szenátusi elfogadása miatt londoni börzén a részvények többsége a csütörtöki nyitás óta emelkedik. Az egyik legjobb szereplő Marks & Spencer (M&S): a Magyarországon is érdekelt, elsősorban ruhakereskedelemmel foglalkozó cég - tavaly 60 százalékkal gyengülő - részvényei több mint 10 százlékkal drágultak magyar idő szerint délután 3 óráig.

A jelentős áremelkedés a kedvező hangulat mellett a kiváló értékesítési számoknak köszönhető, a Marks&Spencer eladásai 0, 4 százalékkal növekedtek az elmúlt negyedévben. Bár az Egyesült Királyságban csökkent a forgalom, ám a világ más részein azonban jól szerepelt a cég, és az interneten keresztül bonyolított forgalom is növekedett.

A szerény forgalombővülés meghaladja az elemzői várakozásokat, a szakértők ugyanis 6,5 százalékos bevételcsökkenésre számítottak. A M&S egyúttal közölte, 4-5 százalékos költségnövekedést vár, szemben az elemzők által előre vetített hét százalékkal, ami szintén hozzájárult az árfolyam-emelkedéshez.