Helyén van az UniCredit vezére

Vágólapra másolva!
"A helyemen vagyok" - nyilatkozta Olaszország második legnagyobb bankja, az UniCredit vezérigazgatója szerdán este a RAI olasz állami televízióban, amikor a lemondásáról szóló híresztelésekről kérdezték. Alessandro Profumo kijelentette, soha nem gondolt arra, hogy lemondjon posztjáról, és hozzátette: a bank szilárd alapokon áll.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az UniCredit részvényeivel való kereskedést szerdán többször is felfüggesztették a tetemes árfolyamcsökkenés miatt, a papír azonban a nap végére 11,24 százalékos nyereséggel zárt. A hét első két napján rekord mértékben, 22 százalékkal esett a bankcsoport részvényeinek az árfolyama.

Előzőleg az UniCreditnél azt közölték, hogy eladnak valamennyit ingatlan portfoliójukból, hogy javítsák a csoport tőkemegfelelési mutatóját (Tier 1 ratio), és a mutató az év végére elérje a megcélzott 6,2 százalékot.

Az UniCredit novemberben ismerteti a harmadik negyedév eredményeit. A bank a második negyedben a vártnál nagyobb nyereségre tett szert: az adózott eredmény 1,87 milliárd euró volt - miközben elemzők 1,67 milliárdot vártak -, de 10 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a jutalék-és díjbevételek csökkenése és a jelzáloghitel-válság kihatásai miatt.

A bankcsoport a jövőbeli növekedés motorját Közép-Kelet-Európában látja, itt a bevételek 24 százalékkal nőttek a második negyedben, a térségbeli érdekeltségek adózott eredménye 416 millió euró volt, míg az első negyedben 326 millió. Magyarországon az UniCredit idén szeptemberben Miskolcon nyitotta meg századik magyarországi fiókját.