Csökkenti termelését a Michelin

Vágólapra másolva!
A francia Michelin gumigyártó óriás egy vezető illetékese pénteken közölte, hogy már a nyár óta folyik egy körülbelül 10 százalékos termeléscsökkentés a vállalatnál, ebben amerikai és európai érdekeltségeik is részt vesznek, különböző mértékben. Mint elmondta, ahol a piac gyengül, ott mérséklik a kibocsátást, de az üzemek készen állnak arra, hogy ha kedvező piaci fordulat történik, akkor a termelést növeljék.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Egy másik illetékes ugyanakkor megerősítette, hogy tartják 2010-ig szóló terveiket, bár a piaci helyzet nagyon rossz, s elmaradhat az idei év utáni osztalék. A vállalat 1,5-1,7 milliárd eurónyit szeretne megtakarítani 2010-ig, ebből 500 milliót már sikerült is.

Szólt arról, hogy egyes fejlődő piacokon kapacitásnövelésre készülnek, ilyen konkrétan Brazília.

A Michelin csoport 1996-ban a Taurus Gumiipari Vállalat megvásárlásával erősítette meg jelenlétét Magyarországon. Több jelentős beruházás után ma a Michelin Hungária Kft. egy közel 2000 főt foglalkoztató ipari és kereskedelmi vállalkozás. Tevékenységi köre: személy- és kisteherabroncsok, teherabroncsok, mezőgazdasági és földmunkagép-abroncsok kereskedelmének koordinálása a Magyarország-Csehország-Szlovákia-Szlovénia régióban és gyártótevékenység Magyarországon.

A Michelin négy telephellyel rendelkezik Magyarországon. Nyíregyházán személygépkocsik és mezőgazdasági gépek abroncsgyártása folyik, a budapesti telephelyen teherabroncsokat gyártanak. 2005 szeptemberében avatták fel ünnepélyes keretek között a nyíregyházi gyár új részlegét, amelyben nagy teljesítményű, magas sebességindexű személyautó-abroncsokat gyártanak, köztük a legújabb fejlesztésű nyári abroncsot, a Michelin Primacy HP-t. A Michelin logisztikai központja Vácott található.