Egyre értékesebb a Mol ma lejáró ajánlata

Vágólapra másolva!
Mintegy 10 százalékot zuhant pénteken a zágrábi tőzsdenyitáskor az INA részvényeinek értéke, az utolsó napon, amikor lezárul a Mol nyilvános ajánlattételi időszaka. A magyar társaság közel 400 kunával többet adna a piaci árnál, ez magyarázza a kisbefektetők reggeli intenzív eladási szándékát.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A háborús veteránok nyugdíjalapja, amely 7 százalékot birtokol az INA-ban, eladja összes részvényét a Molnak, így annak máris 40 százaléka van a horvát cégben. Mivel további részvények is a magyar olajtársasághoz kerülnek, a javno.com horvát internetes hírportál több mint 60 százalékos részesedést valószínűsít majd az ügylet végén. Ehhez a horvát kormány 19 százalékos csomagjára lenne szükség.

A csütörtöki, 2550 kunás záróértéke után pénteken reggelre 2300 kunára esett a horvát olajtársaság értékpapírjainak árfolyama, amely dél körül is csak 2400 kunára tudott visszakapaszkodni. Az árfolyam így mintegy 400 kunával alacsonyabb, mint amennyit a Mol kínál a részvényeseknek.

A magyar olajtársaság egy hónappal ezelőtt nyitott ajánlattételi időszaka pénteken jár le, így aki az utolsó napon felkínálja a Molnak INA-papírjait, még 2800 kunát kap érte. Az elmúlt napokban igencsak felgyorsult az eladás, a zágrábi központi elszámolóház csütörtök esti adatai szerint csaknem 360 ezer darab részvényt helyeztek letétbe tulajdonosaik, ami a teljes INA-részvényállomány mintegy 3,6 százalékát jelenti.