Hiába a bankmentés, esett New York

Vágólapra másolva!
Az amerikai tőzsde mínuszba váltott magyar idő szerint péntek este fél tíz előtt nem sokkal. A kongresszus mindkét háza ekkorra már elfogadta a bankmentő csomagot, de a részvények nem emelkedtek 300 pontnál nagyobbat, mert a piac már beárazta a képviselőház pozitív döntését is. Végül mindhárom fontos amerikai tőzsdemutató mínuszban zárt, elsősorban a romló munkanélküliségről szóló hírek miatt.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Dow Jones később visszaesett, sőt a nyitáshoz képest 0,1 százalékos mínuszban járt este fél tíz előtt magyar idő szerint, majd még drasztikusabban, 160 ponttal visszaesett, ami 1,5 százalékos visszaesésnek felel meg. A befektetők ugyanis már nem a bankmentő csomagnak örültek, hanem a félelmetesen magas amerikai munkanélküliségi ráta miatt kezdtek aggódni.

Az amerikaiak munkában töltött ideje a most publikált index szerint még sosem volt olyan kevés, mint most, pedig ezt a mutatót 1964 óta állítják össze.

Mínuszba kerültek az indexek

A Dow napon belül járt 10 796 ponton is, de fél tíz előtt visszaesett 10 470-re.

Fél tízkor már 50 pontos mínuszban volt a Dow, majd valamit visszanyert, és mínusz 20 ponton állt. Tíz óra után viszont már a Dow 160 pontos mínuszban járt. Az S&P 500 index és a technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq is esett ekkorra, a nyitáshoz viszonyítva 1,3, illetve 1,5 százalékkal.

A legrosszabb hét 2001 óta New Yorkban

Záráskor már nem sokat változtak az indexek, a Dow és a Nasdaq 1,5-1,5 százalékot vesztettek, a legszélesebb merítésű S&P 500 index pedig 1,3 százalékot csúszott lefelé. Ezzel a New York-i tőzsdék 2001 óta a legrosszabb hetüket zárták.