Tőkeemelés és profit warning az Unicreditnél

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Öt órás rendkívüli ülésén az olasz Unicredit bank igazgatótanácsa 6,6 milliárd euró értékű tőkemelésről döntött. A bank vezetősége vasárnap több intézkedést is jóváhagyott, amelyek célja, hogy tőkemegfelelési mutatóját az év végre 6,7 százalékra emelje. A mutató június végén 5,7 százalék volt. A grémium ennek részeként arról is döntött, hogy mintegy 3 milliárd euró értékben részvényre átváltható kötvényeket bocsát ki fő részvényesei és más intézményi befektetők számára. Az intézkedések révén így a bank összesen 6,6 milliárd tőkeemelésre számít.

A piaci értékét tekintve második olasz bank - amely kelet-és közép-európai érdekeltségekkel is rendelkezik - közölte: a részvényenkénti profitja alacsonyabb lesz az idei érvre tervezettnél a "romló piaci feltételek és a késlekedő vagyonátruházások miatt". A bank a tőkeemelés előtt részvényenként 39 eurócentes profittal számol, szemben a korábbi 52 eurócenttel.

Az UniCredit 22 nyugat- és kelet-európai országban van jelen; fiókjainak száma meghaladja a tízezret. Magyarországon az idén szeptemberben Miskolcon nyitotta meg századik magyarországi fiókját.