Huszonheten együtt a válság ellen

Vágólapra másolva!
Az EU-tagállamok megteszik a szükséges lépéseket a pénzügyi stabilitás megőrzéséért - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az Európai Unió vezetői kijelentik, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy fenntartsák a pénzügyi rendszer stabilitását: legyen szó a központi bankokon keresztüli likviditási támogatásról, az egyes bankokat célzó intézkedésekről, vagy a betétesek további védelmét szolgáló intézkedések megerősítéséről - olvasható abban a közleményben, amelyet a kormány tett közzé a pénzügyi válsággal kapcsolatban.

A közleményt a kormány az EU soros elnökségének javaslata alapján, az Európai Unió tagállamaival egyidejűleg hozta nyilvánosságra - áll abban a kommünikében, amelyet a kormányszóvivői iroda juttatott el az MTI-hez.

Mint írják, "annak ellenére, hogy országaink bankjaiban egyetlen bankszámla tulajdonos betétjét sem érte kár, folytatjuk további intézkedések meghozatalának mérlegelését annak érdekében, hogy megvédjük mind a rendszert, mind az egyes bankszámla tulajdonosokat. Ezen lépések megtétele kapcsán az európai vezetők elismerik a szoros koordináció és együttműködés szükségességét." -

Az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó francia elnök, Nicolas Sarkozy valamennyi uniós tagország vezetőjének nevében hétfőn kijelentette: "a 27 uniós tagállam kormányai egységesek, szolidárisak és eltökéltek" a pénzügyi válságban, és "valamennyien kinyilvánítják, hogy megteszik a szükséges lépéseket a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében".