Egy hétre leáll a Skoda

2008.10.06. 10:11

A pénzpiaci válság miatt a korábban bejelentett kétnapos szünet helyett egy hétre felfüggeszti a termelést a Volkswagen-csoporthoz tartozó cseh Skoda Auto. 
 

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A pénzpiaci válság miatt október végén egy hétre leállítja az autógyártást a csehországi Skoda Auto - írta hétfőn a Mladá Fronta Dnes című cseh lap Fred Kapplerre, a cseh autógyártó kereskedelemért felelős vezetőjére hivatkozva. Az utolsó negyedévi tervet csökkenteni kellett, öt napra leáll a termelés, így 13 ezer autóval kevesebb autó készül majd az üzemben - tette hozzá Kappler. 

A Volkswagen-csoporthoz tartozó cseh vállalat szeptember végén még csak kétnapos leállást tervezett, ami csak 2500 autó kiesését jelentette volna. Akkor Jaroslav Cerny, a Skoda Auto szóvivője azt mondta: "a nemzetközi pénzügyi szektor válságának következményei az európai piacon is nyomokat hagytak. Mint a legnagyobb cseh exportőr, nehezen tudunk megbirkózni ezzekkel a negatív hatásokkal, ezért kénytelenek vagyunk felfüggeszteni a termelést".

A Skoda - amely az év első felében termelését 18 százalékkal növelve 366 ezer autót állított elő - azt tervezi, hogy akárcsak a korábbi években karácsonykor az idén leáll két hétre. Kappler szerint nem lehet kizárni, illetve a helyzet alakulásától függ, hogy ez a szünet nem lesz-e hosszabb. A legnagyobb cseh autógyár azt is bejelentette, hogy tekintettel az új autók iránti kereslet csökkenésére át fogja értékelni a jövő évi terveit is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK