Csak az arany nem zuhan az árupiacokon

Vágólapra másolva!
Bárhová néz az ember a piacon, most minden olcsóbbodik, a réz éppúgy, mint a kőoaj, a kukorica vagy a nyersgumi. A befektetők nem csak az értékpapírokból, hanem az év első felében még biztonságosnak vélt nyersanyagokból is távoznak, a többség csak az aranyban bízik ezekben a napokban.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az irányadó kőolajfajták közül szerda délelőtt az északi-tengeri Brent 81,39 dolláron 3,27 dollárral, az amerikai West Texas Intermediate 86,57 dolláron 3,49 dollárral volt olcsóbb a keddi zárónál a szabadpiacon, és mindkettő több mint 40 százalékkal olcsóbb a júliusi rekordnál. A napot 51 centes, illetve 71 centes gyengüléssel kezdték.

A londoni fémtőzsdén (LME) kezdetben kiigazítás volt fölfelé, de az irányzat hamar elenyészett. Délelőtt a réz tonnája 5282 dollárig esett, 6,1 százalékkal a keddi záróhoz képest. Majdnem 40,5 százalékkal olcsóbb az április közepén elért, 8880 dolláros rekordjánál, és 20 százalékkal olcsóbb, mint tavaly év végén. A többi fém 2,3-6,6 százalék között olcsóbbodott szerda délelőtt az LME-n.

A chicagói árutőzsde határidős jegyzései is feladták korai nyereségeiket az elektronikus forgalomban, a szója és a kukorica olcsóbbodik, csakúgy, mint Tokióban a nyersgumi, amely napi limittel esett.

Szerdán ami fénylik, az csak az arany: éppen fordítva, több mint 5 dolláros olcsóbbodással kezdte a napot, de közép-európai idő szerint 11 tájban 899,30 dollár volt Szingapúrban azonnalra, 12,70 dollárral drágább a keddi New York-i zárónál. Az arany utolsó rekordja 1030,80 dollár volt, azt március közepén érte el.