Jövőre elkészül a Napfényfürdő Szeged

Vágólapra másolva!
A jövő év végére mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészül a Napfényfürdő Szeged, a csongrádi megyeszékhely háromezer fő befogadására alkalmas, 4400 négyzetméteres vízfelületű új wellness, élmény és gyógyászati komplexuma - közölte Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója szerdán a Tisza-parti városban.
Vágólapra másolva!

A 3 milliárd forintos európai uniós támogatással megépülő 27 ezer négyzetméteres teljes alapterületű fürdőkomplexumban dominálni fog az éves üzemeltetésű rész - mondta a szakember a beruházás ünnepélyes alapkőletételekor.

A tervek szerint 2009 karácsonyára elkészülő fürdőben Magyarországon egyedülálló csúszdapark épül, Európa legmagasabb, 27 méteres, fedett vízicsúszdájával. A hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a kiváló szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja majd az évi 5-600 ezer vendéget - közölte Hülvely István.

A projekt teljes költsége mintegy 8 milliárd forint, ebből 3 milliárd forint uniós támogatás, és ugyanekkora összeg a Magyar Fejlesztési Bank hitele - amelyre a Hunguest Hotels Zrt. készfizető-kezességet vállalt. Az önkormányzat 1 milliárd forint értékben apportált telket a beruházásra létrehozott projektcégbe, a Ligetfürdő Kft.-be, a szállodacég pedig hasonló nagyságban emel tőkét, illetve nyújt tagi kölcsönt a vállalkozásnak - mondta a vezérigazgató.

A fejlesztési területen álló korábbi fürdőépület elbontására és a szerkezeti munkák elvégzésére kiírt nemzetközi tendert a Szeviép Zrt. és a Ferroép Zrt. konzorciuma nyerte el. A további munkálatokat, amelyek a beruházás közel felét teszik ki, a jövő év elején pályáztatják meg - tudatta Hülvely István.

Botka László szegedi polgármester elmondta, az elmúlt öt-hat évben megduplázódott a Szegedre látogató turisták száma. A város gazdaságának fejlődése szempontjából egyre fontosabb az idegenforgalom, amely a településen már több ezer családnak nyújt megélhetést.

A turizmus fejlődésének a Dél-Alföld alatt elhelyezkedő termálvízkincs kihasználása adhat majd új lendületet. A beruházásra az önkormányzat - a fürdő szomszédságában már évtizedek óta szállodát üzemeltető Hunguest Hotels Zrt.-vel - projektcéget hozott létre. A Ligetfürdő Kft. 80 százalékos tulajdonosa a város, egyötöd részben pedig a szakmai partner - tudatta a polgármester.