Felfüggesztés után száguld az OTP

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették az OTP papírjainak kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén hétfő 9:00-tól - írja a BÉT honlapján. A szüneteltetés csak pár percig tartott, mivel 9:05-kor újraindult a forgalma. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 767,58 pontos, 5,27 százalékos emelkedéssel, 15 345,04 ponton nyitott hétfőn.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta, hogy a ma várható befektetői bizalom javulása többek között a Bank of England bejelentésének köszönhető, a brit bank a pénzügyi intézkedési tervének részeként jelentős támogatást nyújt a bankközi piac likviditásának megőrzésére.

Az elemző hozzátette: az emelkedést egy technikai alapon végbemenő "korrekciós visszapattanás" is erősíti majd hétfőn. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint is jelentős emelkedés várható a hétfői kereskedésben.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy vasárnap az eurózóna országainak politikai vezetői közös akciótervben állapodtak meg a pénzügyi válság leküzdésére, melynek lényege a bankközi hitelek állami garantálása és szükség esetén a bankok újratőkésítése a banki csődök megakadályozására. Hozzátette: nem számít akkor forgalomra, mint a pánik napjai alatt, de átlagon felüli értékben folyik majd a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.