Mosonyi: A Molnak nincsenek hitelgondjai

Vágólapra másolva!
A Molnak 2010 végéig rendelkezésére áll a finanszírozásához szükséges minden pénzügyi eszköz - mondta Mosonyi György vezérigazgató a külföldi tudósítóknak tartott sajtóértekezlet alkalmából a Reuters tudósítójának.
Vágólapra másolva!

"2010 végéig nincs szükségünk új finanszírozásra. Rendelkezésünkre áll egy 2,1 milliárd eurós hitel, amit korábban vettünk fel igen jó feltételekkel. Ebből csak 800 milliót fogunk felhasználni az INA-részvények megvásárlására" - fejtette ki Mosonyi.

"Finanszírozási szempontból nem látunk semmi problémát az elkövetkező időszakban, sem a beruházások, sem az akvizíciók terén" - mondta a Mol vezérigazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedésének első egy és háromnegyed órájában felfüggesztették egyebek mellett a Mol kereskedését is, mert az árfolyam csökkenése átlépte a 10 százalékos határt.

Az újraindítás után a Mol 9.45-kor is 7,5 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai záróárnál, és az olajpapír 11 000 forinton állt.

A Mol a múlt héten zárult ajánlattétel során az INA horvát olajtársaság részvényeinek 22,15 százalékát szerezte meg, ezzel a már meglévő 25 százalék plusz egy részvénnyel együtt a Mol 47,15 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a cégben.