Zuhant az ING árfolyama

Vágólapra másolva!
Az ING Groep NV, a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató részvényárfolyama rekord zuhanásnak indult pénteken Amszterdamban. Az esés oka az volt, hogy elterjedt a hír: a banknak tőkeemelésre van szüksége - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az ING 25 százalékkal, 7,56 euróra zuhant péntek délután, ami a legnagyobb csökkenés 1991-es alapítása óta. Tizenhét éve a Nationale-Nederlanden és az NMB Postbank Group egyesülésével jött létre az ING.

Az amszterdami tőzsde fő indexe 0,8 százalékos mínuszban járt délután háromnegyed négykor. ekkor az ING 22,1 százalékos veszteségnél tartott, és messze a legnagyobb forgalmú részvény volt a börzén. Kétszer akkora volt a kereskedés nagyságrendje az ING esetében, mint az utána következő Fortis banké, amely nemrégiben részben holland állami tulajdonba került.

Hollandia 20 milliárd eurót tett szabaddá október 10-én, hogy szükség esetén kisegíthesse a pénzintézeteket a jelzálogválság miatt. Az ING bejelentése szerint jelenleg a bank a kormányzati csomagot tanulmányozza. A holland pénzügyminisztérium közlése szerint egyetlen pénzintézet sem kapott pénzt a húszmilliárdos keretösszegből.