A Fradit nem győzi le a válság

Vágólapra másolva!
A nemzetközi gazdasági válság a labdarúgásban is érezteti hatását, ám a Ferencváros tulajdonosa, Kevin McCabe ebben a helyzetben is növekedési lehetőséget lát nemzetközi futball-hálózata számára.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Mike Farnan, a Ferencváros mellett az angol Sheffield Unitedet, a kínai Csengdu Bladest és az ausztrál Central Coast Marinerst magába foglaló csoport nemzetközi ügyvezetője szerint a Fradi évről-évre növelheti kereskedelmi bevételeit, és az új stadionhoz kapcsolódó Üllői úti ingatlanfejlesztés is a legjobb időben veszi kezdetét.

"Felkészültünk a gazdasági környezet változásaira, és éppen ezért kezdtünk megfontoltan nemzetközi érdekeltségeink bővítésébe, melynek eredménye a Ferencváros megvásárlása - mondta Mike Farnan, aki korábban a Manchester United, az AC Parma és az Atletico Madrid menedzsmentjében szerzett tapasztalatokat.

A Fradi immár egy nemzetközi csoport tagja, amelynek Angliában, Kínában és Ausztráliában is vannak érdekeltségei. Ez a nemzetközi hálózat egyrészt esélyt teremt a kockázat megosztására, másrészt korábban elérhetetlen kereskedelmi lehetőségeket biztosít, amelyek minimalizálják a Ferencváros függőségét a magyarországi szponzori piactól.

Tárgyalásban állunk multinacionális cégekkel, amelyek hamarosan klubcsoportunk partnerei lehetnek. A folyamatnak a Fradi is közvetlen haszonélvezője lesz. Mindezek figyelembevételével biztosak vagyunk abban, hogy a Ferencváros a gazdasági válság ellenére évről-évre növelni fogja bevételeit."

"Cégcsoportunknak egyébiránt a futballon kívül is világszerte komoly gazdasági érdekeltségei vannak - hangsúlyozta Mike Farnan. - Kevin McCabe, a Ferencváros új tulajdonosa Anglia egyik vezető ingatlanfejlesztője, cége, a Scarborough vezetésével kezdődik meg jövőre az új stadiont és kereskedelmi létesítményeket magában foglaló beruházás az Üllői úti ingatlanon.

Míg más cégek visszavonulót fújnak, McCabe úr a lehetőségeket látva növekedésre törekszik. Cégcsoportja tőkeerős, és a forrásai, valamint a jövőképe is adott ahhoz, hogy Budapest egyik legjobb adottságú ingatlanján virágzó sport- és üzleti szolgáltató központot hozzon létre. A fejlesztés időtartama a kivitelezés megkezdésétől számítva két-három év, ami tökéletes időzítés, hiszen éppen addigra állhat újra növekedési pályára a magyar gazdaság."