Pakisztán is az IMF segítségére szorul

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valuta Alap (IMF) újabb országnak, Pakisztánnak készül támogatást nyújtani a pénzügyi válság okozta nehézségek leküzdésére.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A pakisztáni miniszterelnök gazdasági tanácsadója szerint országának 10-15 milliárd dollárra lenne szüksége, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget, erről a héten kedden tárgyalnak Dubaiban magas rangú tisztségviselők.

A Pakisztánnak nyújtandó IMF-segítséggel kapcsolatban elemzők rámutatnak, hogy az ország gazdasági stabilitása rendkívül fontos a terrorizmus elleni harc szempontjából.

Más térségekben is akadnak rászorulók

Előzőleg a nemzetközi pénzügyi szervezet már több országgal - köztük Magyarországgal is - felvette a kapcsolatot az esetleges segítségnyújtásról. Izland egyelőre még nem döntötte el, hogy igénybe vesz-e IMF-segítséget. Ukrajna a múlt héten kezdett tárgyalásokat az IMF küldöttségével egy 14 milliárd dolláros hitelről.

A Reuters Szerbiát és Törökországot is megemlíti azon országok között, amelyek esetleg az IMF beavatkozását fontolgatják, de Szerbia hétfőn jelezte, hogy nincs szüksége azonnali IMF-segítségre, csak a valutaalap tanácsát kérik. Hasonló állásponton van Horvátország is.