A Mol részvénye 15 százalékot zuhant

Vágólapra másolva!
A BUX index hétfőn délelőtt 10 óra után 10 perccel 10,5 százalékos mínuszban volt. A legnagyobbat a blue-chipek közül a Mol vesztette, 15 százalékos árfolyameséssel.
Vágólapra másolva!

A Mol részvények árfolyamcsökkenése kora délelőtt elérte a Budapesti Értéktőzsde napi kereskedésében maximálisan megengedett 15 százalékot. A Budapesti Értéktőzsde szabályzata értelmében az "A" kategóriába és a BUX-index kosárba sorolt részvények árfolyama legfeljebb 15 százalékkal térhet el a bázisártól. Az ennél nagyobb változást tükröző ajánlatokat a tőzsde kereskedési rendszere nem fogadja el.

A BÉT szabályzata ugyanakkor a zavartalan kereskedés biztosítása érdekében - különösen indokolt esetben - lehetővé teszi az egy adott értékpapírra vonatkozó korlátozások felfüggesztését. A MOL kereskedése a 15 százalékos csökkenés után a vételi ajánlatok befogadásával tovább folytatódott.

Tíz óra után a Mol árfolyama még 14,5 százalékos esésben volt, 8200 forint állt a papír, az OTP 14,2 százalékos veszteségben járt, 2300 forint körül. A Magyar Telekom szűk két százalékos mínuszban volt, 550 forinton állt, ezzel a legjobb volt a blue-chipek között. A Richter 11 százalékos mínuszban volt, 24 500 forinton.

Az OTP így éves összehasonlításban 75 százalékot veszített értékéből, ebből az utóbbi egy hónapra jutott 65 százalékos visszaesés.