Erős kgfb-kampány várható

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy az idei lesz az utolsó kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány, ennek ellenére most lesz a legerősebb az árverseny - állítja a Netrisk.hu  az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyminisztériumban készül az a törvényjavaslat, amely megszüntetné az év végi kgfb kampányt, és a biztosítás fordulónapja - hasonlóan a casco biztosításhoz - a szerződéskötés napja lenne. Amennyiben megvalósul a terv, akkor jövőre már nem lesz kampány, így enyhébb lesz a díjverseny.

Idén viszont erősebb árverseny és jelentős számú új konstrukció megjelenése várható - prognosztizálja az internetes alkusz cég.

Tavaly 650 ezer autós - flottaszerződések nélkül - váltott kötelező biztosítást, amiből 260 ezren on-line szerződtek át.

Az internetes biztosításközvetítők piaci részesedése csaknem megduplázódott a múlt évi kampány során, és elérte a 40 százalékot. A Netrisk.hu ebből 130 ezer átszerződést intézett, ami az on-line kötések 50 százaléka. Második volt a Biztosítás.hu 28 százalékkal, harmadik pedig 13 százalékos részesedéssel a Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. volt.

A biztosítók október 30-án hirdetik meg jövő évi díjaikat, a régi szerződést november végéig lehet felmondani, míg az újat december végéig kell megkötni.